Berichtgeving rondom coronavirus

Productie

Over ons > Productie

Over de afdeling

Het zal je niet verbazen dat een grote groep van onze collega’s in de productie werkzaam is. Onze productieafdeling bestaat feitelijk uit drie afdelingen, namelijk de voorbewerking, de productie zelf en de afmontage.
De collega’s van de voorbewerking zijn verantwoordelijk voor het laser- en watersnijden van metalen platen, buizen en staven en het kanten en zetten van gesneden platen. Zij zorgen er voor dat alle metalen onderdelen de juiste vorm hebben om verder verwerkt te worden bij de productie.
De productie gaat met een groep collega’s met het materiaal van de voorbewerking en de toegeleverde componenten vanuit het magazijn aan de slag. Zij stellen de Kiremko-machines, hoofdzakelijk door middel van lassen, samen.
Als dit werk klaar is zijn de collega’s van de afmontage aan de beurt. Zij monteren alle overige componenten (zoals motoren, kleppen, sensoren, etc.) op de samengestelde machine. Als zij klaar zijn is de machine af, maar nog niet klaar voor vertrek. Want voordat de machine onderweg gaat naar onze klanten controleren en testen zij de machine en maken het klaar voor transport naar de klant.

Open sollicitatie

Voor deze afdeling staan momenteel geen vacatures open, toch benieuwd naar de mogelijkheden voor een baan bij Kiremko?

Affiniteit met techniek   Betrokken   Initiatiefrijk
Solliciteren

Ervaringen van collega's

Paul

Alles bij elkaar werk ik al weer 22 jaar bij Kiremko. Ik heb een jaartje ergens anders gewerkt. Wilde graag zien wat er nog meer ‘te koop’ was in de wereld, want Kiremko was mijn eerste werkgever. Maar na amper een jaar heeft Kiremko me toen benaderd of ik weer terug wilde komen en dat wilde ik. Het werk vond ik gewoon mooier hier.

Toen ik in het laatste jaar van de de LTS zat in 1996 heb ik mijn stage constructiebankwerker (4 dagen in de week) gedaan bij Kiremko. Na mijn eindexamen ben ik gebleven: eerst als vakantiekracht, maar omdat ik niet verder ging leren kon ik hier blijven.

Vanaf dag één ben ik lasser geweest en sinds ongeveer een jaar ben ik min of meer de specialist met de orbitaal-lasmachine. Ik leid ook collega’s op voor het werken met deze machine, zodat we elkaars werkzaamheden bij afwezigheid kunnen overnemen.

Op zich ben ik niet echt op zoek naar een andere functie binnen Kiremko. Ik wil misschien wel een stapje maken maar heb geen concreet plan. Ik laat het afhangen van de mogelijkheden die op mijn pad komen hier.

Het werk als lasser vind ik gewoon het allerleukst om te doen! Ik ben trots dat ik een echte allround vakman ben die gewoon goed is in zijn vak! Bij Kiremko hangt er een leuke werksfeer en is er ruimte voor een geintje af en toe. Het is ook erg prettig dat er wordt gekeken naar het individu. Toen ik bijvoorbeeld fysieke klachten had, is speciaal voor mij een hydraulische werktafel gekomen. Er wordt echt alles aan gedaan, om je werk goed te kunnen doen.

Qua werkzaamheden is er veel variatie, niet telkens hetzelfde. Je bent behoorlijk vrij om je werk zelf te doen, zonder dat er steeds over je schouder meegekeken wordt. Soms werken we in een groep, soms alleen, en bij de verdeling van het werk wordt gekeken naar wie wat kan en krijg je ook niet steeds hetzelfde werk te doen. Het is ook superfijn dat je een eigen werkplek hebt, je eigen machines en je eigen gereedschap. Het mooie is hier dat overwerken niet verplicht is, maar je kunt het wel doen en dan kan je toch een beetje extra verdienen. De flexibele werktijden zijn ook top.

Werken bij Kiremko in één zin? Eigenlijk is alles gewoon goed geregeld, ik denk dat ik hier nog wel een poosje rondloop.

Functie: Constructiebankwerker / lasser
Afdeling: Productie