Berichtgeving rondom coronavirus

ALLE ERVARINGEN

Wie kunnen beter iets vertellen over het werken bij Kiremko dan onze eigen medewerkers zelf? Lees hier hun ervaringen!

Sinan

Medewerker Marketing en Communicatie

Medewerker Marketing en Communicatie

Sinan

Medewerker Marketing en Communicatie - Marketing & Communicatie

Twee jaar geleden kwam ik via een uitzendbureau bij Kiremko op de afdeling Marketing & Communicatie en ben inmiddels vast in dienst. Kiremko is in die tijd flink gegroeid en onze afdeling is daarmee ook professioneler geworden. We zijn nu geen losse stafafdeling meer, maar zorgen, samen met sales en innovatie, voor de input van onze organisatie.

Op de Marcom afdeling houd ik me echt met van alles bezig maar online, tech en DTP zijn voornamelijk aan mij besteed. Voor wat betreft mijn dagelijkse werk heb ik wel een planning met taken die steeds terugkomen, maar het leuke vind ik toch ook de ad hoc dingen zoals evenementen, onverwacht nieuws waar verslag van gedaan moet worden of de bezoeken aan fabrieken.

Al na 2 maanden nadat ik bij Kiremko aan het werk was kon ik een dag een kijkje gaan nemen bij een van onze klanten waar een friteslijn van ons staat. Met een haarnetje en een paar stevige schoenen werd ik door één van mijn collega’s van de service afdeling door de fabriek begeleid. Het was een indrukwekkend gezicht om te zien wat voor een enorme operatie daar stond te stomen en brullen maar het was daarnaast vooral een van de meest leerzame excursies die ik heb gehad.

Daarnaast vind ik het bijzonder dat bij Kiremko veel ruimte en aandacht is voor nieuwe ideeën en initiatieven, bijvoorbeeld door deel uit te maken van een werkgroep of projectgroep. Iedereen kan meedenken over hoe we het samen nóg slimmer of beter kunnen doen. 

Bekijk alle openstaande vacatures

Paul

Constructiebankwerker / lasser

Constructiebankwerker / lasser

Paul

Constructiebankwerker / lasser - Productie

Alles bij elkaar werk ik al weer 22 jaar bij Kiremko. Ik heb een jaartje ergens anders gewerkt. Wilde graag zien wat er nog meer ‘te koop’ was in de wereld, want Kiremko was mijn eerste werkgever. Maar na amper een jaar heeft Kiremko me toen benaderd of ik weer terug wilde komen en dat wilde ik. Het werk vond ik gewoon mooier hier.

Toen ik in het laatste jaar van de de LTS zat in 1996 heb ik mijn stage constructiebankwerker (4 dagen in de week) gedaan bij Kiremko. Na mijn eindexamen ben ik gebleven: eerst als vakantiekracht, maar omdat ik niet verder ging leren kon ik hier blijven.

Vanaf dag één ben ik lasser geweest en sinds ongeveer een jaar ben ik min of meer de specialist met de orbitaal-lasmachine. Ik leid ook collega’s op voor het werken met deze machine, zodat we elkaars werkzaamheden bij afwezigheid kunnen overnemen.

Op zich ben ik niet echt op zoek naar een andere functie binnen Kiremko. Ik wil misschien wel een stapje maken maar heb geen concreet plan. Ik laat het afhangen van de mogelijkheden die op mijn pad komen hier.

Het werk als lasser vind ik gewoon het allerleukst om te doen! Ik ben trots dat ik een echte allround vakman ben die gewoon goed is in zijn vak! Bij Kiremko hangt er een leuke werksfeer en is er ruimte voor een geintje af en toe. Het is ook erg prettig dat er wordt gekeken naar het individu. Toen ik bijvoorbeeld fysieke klachten had, is speciaal voor mij een hydraulische werktafel gekomen. Er wordt echt alles aan gedaan, om je werk goed te kunnen doen.

Qua werkzaamheden is er veel variatie, niet telkens hetzelfde. Je bent behoorlijk vrij om je werk zelf te doen, zonder dat er steeds over je schouder meegekeken wordt. Soms werken we in een groep, soms alleen, en bij de verdeling van het werk wordt gekeken naar wie wat kan en krijg je ook niet steeds hetzelfde werk te doen. Het is ook superfijn dat je een eigen werkplek hebt, je eigen machines en je eigen gereedschap. Het mooie is hier dat overwerken niet verplicht is, maar je kunt het wel doen en dan kan je toch een beetje extra verdienen. De flexibele werktijden zijn ook top.

Werken bij Kiremko in één zin? Eigenlijk is alles gewoon goed geregeld, ik denk dat ik hier nog wel een poosje rondloop.

Bekijk alle openstaande vacatures

Sarah

Afdelingshoofd Facilitaire Zaken

Afdelingshoofd Facilitaire Zaken

Sarah

Afdelingshoofd Facilitaire Zaken - Facilitair

Toen ik in 2013 afstudeerde, al weer zo’n 5 jaar geleden, kwam ik terecht bij Kiremko om mijn afstudeeropdracht te doen. Ik heb destijds een onderzoek gedaan naar de wensen en eisen betreffende een nieuw pand voor Kiremko. Van daaruit ben ik facilitair medewerker geworden en heb ik het nieuwbouwtraject begeleid. Nu ben ik afdelingshoofd Facilitaire Zaken geworden. Ik heb dus verschillende functies gehad binnen Kiremko maar ben wel telkens op dezelfde afdeling gebleven.

Kiremko is een prachtig bedrijf om voor te werken. Het werk is enorm afwisselend, geen dag is hier hetzelfde. De afgelopen jaren ben ik vooral druk geweest met ons nieuwbouwtraject. Op het eindresultaat ben ik enorm trots. Met elkaar hebben we een prachtig nieuw pand gerealiseerd, een fijne werkplek voor alle collega’s. In deze periode heb ik een hoop geleerd en ik hoop me in de toekomst verder te ontwikkelen binnen Kiremko. 

Kiremko is een fijne werkomgeving, een super sociaal bedrijf met leuke collega’s. Er is hier voldoende ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Qua arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden is het dik in orde. Maar zeker zo fijn is de sfeer en afwisseling, en zijn de ontwikkelingsmogelijkheden. Werken bij Kiremko in één zin? Werken bij een mooi bedrijf waar geen dag hetzelfde is.

Bekijk alle openstaande vacatures

Irene

Telefoniste / receptioniste

Telefoniste / receptioniste

Irene

Telefoniste / receptioniste - Centraal Secretariaat

In het najaar van 1999 stond er een vacature in de regionale krant voor een telefoniste/receptioniste op de vrijdagmiddag en oproep bij ziekte.  Dit was goed te combineren met mijn vrijwilligerswerk als VVV-informatrice in Montfoort. Mijn gedachte was ook: als ik eenmaal in het bedrijf binnen ben zie ik wel wat er op mijn pad komt en inmiddels werk ik er dus al weer 19 jaar!

Ik heb steeds dezelfde functie gehad, maar uiteraard zijn de werkzaamheden en de eisen in de loop der tijd wel veranderd. Het bedrijf is flink gegroeid, vooral sinds we verhuisd zijn naar het nieuwe pand. Toen ik begon met werken bij Kiremko werkten er ca. 80 mensen, nu ca. 170 en we ontvangen dus ook steeds meer bezoekers. De receptie is met de verhuizing uitgebreid naar 2 plekken en maakt nu onderdeel uit van het Centraal Secretariaat. Dat betekent dat we meer secretariaatstaken hebben gekregen en dat brengt steeds wijzigende werkzaamheden met zich mee.
Naast mijn werk aan de receptie ben ik al heel lang lid van het Evenementen Team en mag ik allemaal leuke dingen organiseren voor onze collega’s.

Voor de toekomst heb ik geen vastomlijnd doel. Ik sta open voor nieuwe dingen en zie wel wat er op mijn pad komt. Ik weet wel dat ik het werken aan de balie heel erg leuk vind en dat niet graag zou willen missen. Ik hou erg van de afwisseling in werkzaamheden, het multitasken. En ook: aan de balie ben je van heel veel zaken op de hoogte. Het is mijn uitdaging om iedereen, van mensen aan de telefoon en bezoekers tot collega’s, zo goed en snel mogelijk te helpen.

Ik ben trots op veel dingen bij Kiremko, maar denk daarbij als eerste aan de betrokkenheid die Kiremko toont bij het sponsoren van lokale initiatieven. Verenigingen doen vrijwel nooit tevergeefs een beroep op ons voor het kunnen uitdelen van Kiremko chips bij activiteiten. Als ik dan in de krant lees dat Hotel Abrona een nieuwe keuken kan bouwen en de kinderen op de basisscholen in Montfoort muziekonderwijs aangeboden krijgen dankzij Kiremko voel ik me zeker trots!

Nog een leuke anekdote: onlangs had ik een dame aan de telefoon die wilde controleren of de contactpersonen die zij in haar bestand had staan nog actueel waren. De eerste contactpersoon was vertrokken bij Kiremko, maar de volgende: “ja”, de volgende “ja” en zo volgden er nog een stuk of 15, alleen de allerlaatste die ze noemde was niet meer in dienst. Die dame vond het wel héél bijzonder dat er zo weinig wisselingen in het personeelsbestand waren. Het moest dan zeker wel een heel leuk bedrijf zijn? En ik kon dat uiteraard alleen maar beamen.

Tot slot het volgende en eigenlijk allerbelangrijkste. Bij elke Nieuwjaarsbijeenkomst en de jaarlijkse barbecue wordt het weer benadrukt door onze directeuren: iedereen is even belangrijk en we doen het allemaal samen. En zo voelt het ook!

Bekijk alle openstaande vacatures

Chaib

Tekenaar/constructeur

Tekenaar/constructeur

Chaib

Tekenaar/constructeur - Project engineering

Op 1 augustus 2000, inmiddels 18 jaar geleden ben ik bij Kiremko gestart als Tekenaar/constructeur en dat ben ik nog steeds. Dat lijkt misschien saai, maar dat is het beslist niet! Door de jaren heen heb ik veel ervaring en kennis opgedaan van onze machines en systemen en zo ben ik op de tekenkamer doorgegroeid naar de rol van product engineer 2. Dat betekent dat ik een reeks machines onder mijn beheer heb. Ik vind het leuk om als vraagbaak te fungeren voor die bepaalde machines

Elke dag zijn er uitdagingen waarvoor een oplossing bedacht moet worden .

Ik heb het erg naar mijn zin en ben er trots op dat ook ik in de afgelopen jaren een bijdrage heb kunnen leveren aan de groei van Kiremko. Het is prettig om bij een gezond bedrijf te werken en vooral de enorme diversiteit is leuk: van compacte machines tot complexe productielijnen, van korte tot langlopende opdrachten en elk project is weer anders.

Er zijn nog dagelijks nieuwe uitdagingen, zelfs na 18 jaar. Wat mij betreft ga ik hier nog jaren mee door!

Bekijk alle openstaande vacatures